Filtry



Rostliny a zahradní vybavení

9 189 výsledků

semena kaktus Echinocereus glassii
semena kaktus Echinocereus glassii
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus glassii: Kaktus Echinocereus glassii je mohutnější druh z rodu Echinocereus. Dorůstá výšky cca 6 cm a průměru 4 cm. Kvete středně velkými květy růžové barvy. Je nenáročný a dobře pěstovatelný druh. Název Echin... (více v detailu)
semena kaktus Echinocereus enneacanthus SB 676
semena kaktus Echinocereus enneacanthus SB 676
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus enneacanthus SB 676: Kaktus Echinocereus enneacanthus SB 676 byl nalezen na jihu USA, v Texasu, v okrese Presidio. Název pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Roste na na minerálních a písčito-hlinitých vápencových půdách, někdy jílovitých hlinitých půdách nebo vzácně na skalnatých nebo štěrkovitých svazích. Tyto rostliny jsou trsovité s poléhavými stonky. Rostou ve shluku 20 až 100 zelených stonků, ale je možné najít rostliny až s 500 stonky. Výška může být až 100 cm, ale obvykle je mnohem menší a šířka v průměru 5 – 14 cm. 8 - 10 tupých žeber. Bílé, kruhovité areoly jsou od sebe vzdál... (více v detailu)
semena kaktus Echinocereus engelmannii v. fasciculatus
semena kaktus Echinocereus engelmannii v. fasciculatus
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus engelmannii v. fasciculatus: Kaktus Echinocereus engelmannii v. fasciculatus má široký rozsah v jižních USA (Arizona, Západní Nové Mexiko) a severním Mexiku (Chihuahua a Sonora). Vyskytuje se nadmořských výškách od (30-)600 do 1000 (-2100) metrů nad mořem. Roste v sonorských pouštních křovinách vysoké pláně Arizony a také v polopouštních pastvinách a vnitrozemských chaparralech v rovinatých až strmých kaňonsidech na chudých, skalnatých půdách. Tvoří poněkud otevřené shluky s 5 až 20 (-30) hlavami. Stonek válcovitý až protáhlý, většinou vzpřímený, zelený, (5-)15 - 45 cm vysoký, 4 - 8(-10) cm v průměru. Žebra 8 - 10(-15), nejsou výrazně tuberkulovitá, hřebeny mírně zvlněné. Areoly kruhové 10 - 15 mm od sebe. Ostny nezakrývající ston... (více v detailu)
semena kaktus Echinocereus dasyacanthus
semena kaktus Echinocereus dasyacanthus
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus dasyacanthus: Kaktus Echinocereus dasyacanthus roste na jihu USA (Texas, Arizona, Oklahoma a jižní Nové Mexiko) a severu Mexika (Chihuahua a Coahuila), obvykle ve výškách 500 – 1900 m n. m. Název Echinocereus pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka, druhové jméno dasyacanthus znamená hustě porostlý drsnými trny, nebo drsnotrnný. Stonek odnožuje a může tvořit shluky až o 20 stoncích, obvykle má však jen 2 – 3. Má vejčitý tvar, s věkem až válcovitý, délka se pohybuje mezi 10 – 20 cm a šířka je 4 – 7 cm. 15 – 20 zvlněných žeber s aerolami které jsou od sebe vzdáleny asi 3 – 5 mm. Trny se často vzájemně překrývají a mohou tvořit u některých jedinců jakoby prstence okolo stonku. Výsledkem je stonek se střídajícími se barevnými pruhy, připomínající Echinocereus rigidissimus, jen v menší ... (více v detailu)
semena kaktus Echinocereus bristolii SB 463
semena kaktus Echinocereus bristolii SB 463
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus bristolii SB 463: Kaktus Echinocereus bristolii SB 463 byl nalezen a popsán v oblasti u města Bisbee, v okrese Cochise, který je součástí státu Arizona v USA. Název pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Roste na skalnatých místech, v polopouštních pastvinách ve výšce 800 – 1500 m n. m. Tyto rostliny jsou vzpřímené, válcovité a jsou zvláště ceněné pro růžové ostny a poměrně velké purpurové květy. Rostou většinou osaměle, zřídkakdy se větví. Výška zeleného, až... (více v detailu)
semena kaktus Echinocereus baileyi SB 211
semena kaktus Echinocereus baileyi SB 211
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus baileyi SB 211: Kaktus Echinocereus baileyi SB 211 byl nalezen a popsán v oblasti Quartz Mountains, v okrese Kiowa County, který je součástí státu Oklahoma v USA a patří k nejkrásnějším kaktusům rodu Echinocearea. Název pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Patří mezi nejvíce tolerantní k mrazu a vlhkosti. Roste na skalnatých místech ve výšce 1800 – 2400 m n. m. Tyto rostliny jsou jako mladé kulovité, žebernaté, později se protahují do sloupovitého cylindrického tvaru. Rostou osaměle nebo se za dobrých podmínek větví u základny. Výška zeleného, až tmavě zeleného ston... (více v detailu)
semena kaktus Echinocereus adustus SB 72
semena kaktus Echinocereus adustus SB 72
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus adustus SB 72: Kaktus Echinocereus adustus SB 72 byl nalezen a popsán u města Cusihuiriachi, které leží ve státě Chihuahua, což je jeden z 31 států Mexika. Název pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Roste na skalnatých kopcích ve výšce 1800 – 2400 m n. m. Tyto rostliny jsou jako mladé kulovité, žebernaté, později se protahují do sloupovitého cylindrického tvaru. Výška zeleného, až tmavě zeleného stonku je 20 cm. Počet žeber 11 – ... (více v detailu)
Mučenka pletní (Passiflora incarnata) do zahrady
Mučenka pletní (Passiflora incarnata) do zahrady
Před 44 dny - Olomoucký kraj - SBAZAR
Nabízím zakořeněné sazenice mučenky pletní (Passiflora incarnata). Plně mraz... (více v detailu)
Olomoucký kraj
150
 Kč
semena kaktus Echinocereus maritimus Guerrero Negro
semena kaktus Echinocereus maritimus Guerrero Negro
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Echinocereus maritimus Guerrero Negro: Kaktus Echinocereus maritimus Guerrero Negro, se nachází v Mexickém státu Baja California Sur, jehož součástí je přístavní město Guerrero Negro. Název Echinocereus pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka a přídomek maritimus pochází z latiny a znamená námořní nebo blízko pobřeží. Tyto kaktusy rostou v přímořských písečných dunách a na skalách, většinou v nízkých nadmořských výškách do 50 m. Tvoří kolonie s obvykle 20, ale výjimečně až s 300 stonky a mohou se rozprostírat až do 2 m2 v průměru. Jsou kulovitého, později válcovitého tvaru, od světle ze... (více v detailu)
Gotu kola (gotu cola) - penízovka indická
Gotu kola (gotu cola) - penízovka indická
Před 44 dny - Jihomoravský kraj - SBAZAR
Hledá nový domov, zlepšení paměti i schopnosti soustředit se. Přispívá také k dobrému fungování srdce a cévní soustavy.... (více v detailu)
Jihomoravský kraj
230
 Kč
sazenice Agave maximiliana
sazenice Agave maximiliana
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave maximiliana Agave maximiliana je krásný druh agáve, který se nachází v mexických státech Sinaloa, Durango, Nayarit, Jalisco, Zacatecas a Colima v nadmořských výškách 900 – 2100 metrů, kde roste v borových a dubových lesích. Používá se k výrobě tradičního destilovaného alkoholu „raicilla“, podobnému známější tequile a mescalu. Solitérní rostli... (více v detailu)
sazenice Agave marmorata
sazenice Agave marmorata
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave marmorata Agave marmorata je neobvyklý, středně velký druh, pocházející z oblasti Oaxaca v Mexiku. Jmenuje se „marmorata“ (mramorová) pro šedavý mramorový odstín a příčné zóny, které někdy zakrývají listy, zejména u exemplářů pěstovaných na plném slunci. Rostlina je bez stonku nebo s velmi krátkým stonkem. Růžice je 1,2 - 1,3 m vysoká a má až 2 m v průměru s asi 30 - 50 listy. Listy jsou 100 - 135 cm dlouhé, 20 - 30 cm široké, měkce masité, svinuté, od středu zakřivené, široce kopinaté, často zvlněné, na bázi silné, nahoře ploché, dole konvexní,... (více v detailu)
sazenice Agave macroacantha
sazenice Agave macroacantha
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave macroacantha Agave macroacantha roste v Mexickém státě Oaxaca a také ve státě Pueblo poblíž města Tehuacan. Odnožující rostlina tvořící shluky vytváří symetrické otevřené růžice, které jsou buď přisedlé nebo na velmi krátkém stonku.... (více v detailu)
sazenice Agave horrida subsp. horrida 'Mexcalmetl' 15-18cm
sazenice Agave horrida subsp. horrida 'Mexcalmetl' 15-18cm
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji velká sazenice Agave horrida subsp. horrida 'Mexcalmetl' růžice vel. ružice cca 15-18 cm Agave horrida subsp. horrida 'Mexcalmetl' je velice dekorativní menší, či střední druh přirozeně rostoucí na skalnatých sopečných svazích a lávových polích v Mexiku, severovýchodně od Cuernavaca, ve státě Morelos, v nadmořských výškách mezi 2100 – 2400 m. Lze jej také nalézt ve státech San Luis Potosi, Veracruz a Pueblo. Solitérní r... (více v detailu)
sazenice Agave gentryi velikost růžice 8-10 cm
sazenice Agave gentryi velikost růžice 8-10 cm
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave gentryi velikost růžice 8-10 cm Agave gentryi je neobvykle vypadající a odolný druh pocházející z hor v severovýchodním Mexiku, kde se populace vyskytují v státech Coahuila, Zacatecas, Nuevo Leon, San Luis Potosi a Tamaulipas, v nadmořské výšce 1800 – 3300 m. Je variabilní s ohledem na velikost tvar listu a barvu listu. Na některých lokalitách jsou rostliny kompaktní, s oválnými listy, které se zužují k ostré špičce. Na jiných místech jsou listy delší a užší, více kopinaté než oválné. Solitérní neodnožující rostlina, ale v její blízkosti se mohou tvořit výhonky. Větší exempláře mo... (více v detailu)
sazenice Agave garciae-mendozae
sazenice Agave garciae-mendozae
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave garciae-mendozae Agave garciae-mendozae je druh agáve, který byl popsán teprve v roce 2002 a vyskytuje se v centrálním Mexiku ve státech Hidalgo, Queretaro a San Luis Potosi, ve výškách 1800 – 2300 m n. m. Byla pojmenována na počest mexického botanika Abisai Garcia-Mendozy. Obvykle soli... (více v detailu)
sazenice Agave durangensis 8-10 cm
sazenice Agave durangensis 8-10 cm
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave durangensis Tento druh pochází z Mexika. Vyskytuje se na roztroušených místech v nadmořských výškách nad 1500 metrů nad mořem v pohoří Sierra Madre Occidentale v Durangu. Agave durangensis je sukulentní rostlina, která tvoří velké růžice tlustých masitých popelavě zelených listů... (více v detailu)
sazenice Agave durangensis 3-5 cm
sazenice Agave durangensis 3-5 cm
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave durangensis Tento druh pochází z Mexika. Vyskytuje se na roztroušených místech v nadmořských výškách nad 1500 metrů nad mořem v pohoří Sierra Madre Occidentale v Durangu. Agave durangensis je sukulentní rostlina, která tvoří velké růžice tlustých masitých popelavě zelených listů... (více v detailu)
sazenice Agave cupreata
sazenice Agave cupreata
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave cupreata Agave cupreata je velmi atraktivní druh, který se nachází v mexických státech Michoacan a Guerrero v nadmořských výškách 1200 – 2000 metrů. Lze ji najít i jinde, ale v menším množství. Tato agáve je jedním ze základních druhů, z nichž se vyrábí oblíbený destilát mescal. Latinský název cupreata výchází ze slova cupre, což znamená měď, s odkazem na měděně zbarve... (více v detailu)
sazenice Agave potatorum
sazenice Agave potatorum
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji sazenice Agave potatorum Agave potatorum, v češtině někdy zvaná jako agáve stříbřitá je zajímavý druh agáve rostoucí v Mexických státech od jižního státu Pueblo po centrální Oaxaca a Chiapas, ve výškách 1200 – 2250 m n. m. Latinský název potatorum znamená pijanské a má souvislost s využitím rostliny k výrobě vína pulque nebo destilátu Bacanora. Většinou solitérní, velmi variabilní rostlina s průměrem i výškou až 60 cm, vzhledem k variabilitě však může mít v dospělosti průměr mezi 10 a 90 cm. V nádobách většinou nepřesáhne 30 cm. Růžice má 30 – 80 lopatkovitých, vysoce variabilních li... (více v detailu)
semena kaktus Coryphantha směs druhů
semena kaktus Coryphantha směs druhů
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Coryphantha směs druhů: Kaktus rodu Coryphantha patří mezi nejrozšířenější kaktusy Severní Ameriky – od Britské Kolumbie a jižní Kanady přes USA až po jižní Mexiko. Převážná část tohoto rodu je nejvíce koncentrována na lokalitu středního a severního Mexika a jihozápad a jih USA. Stále však i přes rozsáhlý výskyt, je tento rod nedostatečně prozkoumaný. Zpočátku byl přiřazen jako podrod k rodu Mammillaria, ale od roku 1868 už je brán za samostatný rod a v nynější době má více než 60 druhů a další variety. Typické pro tento rod je, že jejich vzhled se nepřetržitě mění od semenáče až po vzrostlou rostlinu. Roste na suchých vyprahlých slunných skalnatých místech, na pouštích středozápadu i na ... (více v detailu)
semena kaktus Coryphantha reduncuspina
semena kaktus Coryphantha reduncuspina
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Coryphantha reduncuspina: Kaktus Coryphantha reduncuspina byl přiřazen jako synonymum k Coryphantha pallida a nachází se v mexických státech Oaxaca a Puebla, v nadmořské výšce 1000 – 2450 m. Rostlina ze které jsou tato semena byla označena tímto synonymním názvem a proto necháváme synonymní název. Rodové jméno Coryphantha je z řeckého koryphe, což znamená hlava, temeno nebo vrchol a z enthos tedy květ, vykvétající na vrcholu. Druhové jméno reduncuspina znamená s trny nazpět zakřivenými. Coryphantha reduncuspina roste osamoceně, ve stáří odnožuje a tvoří shluky. Stonek je kulovitého tvaru o průměru 8 – 12 cm, s mírně propadlým temenem. Epidermis je zelená nebo šedozelená. Žebra rozpad... (více v detailu)
semena kaktus Coryphantha obscura SB 714
semena kaktus Coryphantha obscura SB 714
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Coryphantha obscura SB 714: Kaktus Coryphantha obscura je brán jako synonymum k Coryphantha sulcata, který se vyskytuje na území USA (Texas) a Mexika (Coahuila, Nuevo Leon, Tamaulipas). Konkrétně tato rostlina nese označení SB 714, což značí, že pochází z naleziště Stevena Bracka v mexickém státě Nuevo León, v blízkosti města Sabinas Hidalgo. Rodové jméno Coryphantha je z řeckého koryphe, což znamená hlava, temeno nebo vrchol a z enthos tedy květ, vykvétající na vrcholu. Druhové jméno obscura z latinského obscurus znamená temný, tmavý, uzavřený, záhadný nebo nejasný. Coryphantha obscura (Coryphantha sulcata) roste osamoceně, ale brzy a hustě odnožuje a tvoří shluky. Stonek je kulo... (více v detailu)
semena kaktus Coryphantha palmeri
semena kaktus Coryphantha palmeri
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Coryphantha palmeri: Coryphantha palmeri je pěkný Mexický kaktus, rostoucí ve výškách 1500 -1800 m. Bývá soliterní, výjimečně tvoří shluky v kultivaci. Tělo světle šedozelené až tmavě zelené má kulovitý tvar s oploštěním na vrcholu. Tuberkuly nejsou příliš pravidelně uspořádané, vyskytují se v asi 13 řadách těsně u seb... (více v detailu)
semena kaktus Coryphantha nickelsiae Mina, Nuevo León
semena kaktus Coryphantha nickelsiae Mina, Nuevo León
Před 44 dny - HYPERINZERCE
Nabízíme k prodeji semena kaktus Coryphantha nickelsiae Mina, Nuevo León: Kaktus Coryphantha nickelsiae se vyskytuje na území Mexika. Konkrétně tato rostlina pochází ze státu Nuevo León, v blízkosti města Mina. Rodové jméno Coryphantha je z řeckého koryphe, což znamená hlava, temeno nebo vrchol a z enthos tedy květ, vykvétající na vrcholu. Druhové jméno nickelsiae nese na počest své objevitelky Anny B. Nickelsové, která je považována za první ženu - kaktusářku, majitelku velké sbírky a obchodu s kaktusy v Texasu, mj. podnikla řadu expedicí do Mexika a vystavovala na světové výstavě v Chicagu roku 1893. Coryphantha nickelsiae roste osamoceně, ale častěji spíše odnožuje u základu a tvoří shluky. Stonek je obvykle kulovitého tvaru s výškou 4 - 11 cm a o průměru 5 - 7 cm. Epidermis je světle až tmavě zelená. Žebra zcela rozpadlá do kuželovitých hrbolů, v dospělosti s brázdou na... (více v detailu)