Cedr himálajský Feelin´ Blue - 50 cm

Před 117 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Cedr himálajský Feelin´ Blue (Cedrus deodara Feelin´ Blue) - 50 cm. Velmi zajímavá a odolná odrůda himálajského cedru, která byla vyšlechtěna původně jako půdopokryvná, na což se dá také využít, v tom případě dosahuje výšky asi 20 cm. Stromky se ale dají dobře vyvazovat k tyčce a můžeme tak dosáhnout zvláštního atraktivně vypadajícího stromku s výškou, kte... (více v detailu)
Plzeňský kraj
850
 Kč

Podobné inzeráty

Atlantské vzpř. cedry - prodejní výška je 350 cm.
Před 12 dny - Pardubický kraj - SBAZAR
Nabízíme víceleté atlantské stříbrné cedry /cedrus atlantica glauca/ ve větších 65 litrových kontejnerech - vysoké až 350 cm za cenu 8900 kč. Dále Máme i čarověníky, latnaté hortenzie, tavoly, thuje smaragd, pajehličníky, komule, vřesy, chryzantémy, ovocné a okrasné stromky a ke... (více v detailu)
Pardubický kraj
8 900
 Kč
Javor dlanitolistý Atropurpureum - 50 - 70 cm
Před 13 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Javor dlanitolistý Atropurpureum (Acer palmatum Atropurpureum). Opadavý keř nebo menší strom původem z východní Asie, jedna z nejoblíbenějších forem javoru dlanitolistého. Pěstovaný je jako okrasný druh. Dorůstá výšky asi 3 - 4 metry a jeho tvar je široce rozkladitý. Listy jsou až 12 cm velké, dlanité, rozdělené do pěti špičatých laloků a jsou nápadně purpurově červené. Růst je pomalý až středně rychlý. Na pěstování je nenáročný, vhodná je spíše chráněná poloha buď slu... (více v detailu)
Plzeňský kraj
443
 Kč
Cedr himálajský Robusta - 150 - 160 cm
Před 22 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Kultivar cedru himálajského vyznačující se do široka rostoucími vodorovnými postranními větvemi, které jsou mohutné a na koncích převislé. Tvar koruny je široce pyramidální. Oproti ostatním kultivarům a základnímu druhu se také vyznačuje o poznání delšími jehlicemi, mají až 8 cm. Jehlice jsou modrozelené až m... (více v detailu)
Plzeňský kraj
1 559
 Kč
Cedr atlaský Glauca - 190 - 200 cm
Před 22 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Cedr atlaský Glauca (Cedrus atlantica Glauca) - 190 - 200 cm - pouze osobní odběr. Úžasně vypadající okrasný jehličnan s modrostříbrnými jehlicemi pocházejícího z pohoří Atlas v Severní Africe. Dnes je pěstován v mnoha oblastech světa. Ve středoevropských podmínkách dorůstá výšky 2-4 metry. Jehlice do 3 cm délky r... (více v detailu)
Plzeňský kraj
3 379
 Kč
Blýskavka Red Robin (Photinia) - 40 - 50 cm
Před 22 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Blýskavka nebo také blýskalka je středně vysoký až vyšší stálezelený rychleji rostoucí keř dorůstající výšky 2 - 4 metry a šířky 1 - 2 metry. Využití má jako solitér a stále častěji je využíván do živých plotů. Listy jsou neopadavé, velké až 14 cm, široké až 8 cm a raší sytě červenou barvou 3x ročně. Po rašení se pomalu zbarvují do tmavě zelena. Listy jsou hladké, lesklé a působí exotickým dojmem. Květy jsou bílé, nahuštěné v latách, a objevují se v květnu... (více v detailu)
Plzeňský kraj
210
 Kč
Ořechokřídlec klandonský Kew Blue - 30 - 40 cm
Před 27 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Ořechokřídlec klandonský Kew Blue (Caryopteris x clandonensis ) - 30 - 40 cm. Ořechokřídlec Kew Blue je opadavý listnatý keř dorůstající výšky asi 1 metr, který se hodí jako okrasný, včelařský nebo půdopokryvný keř. Pěstuje se pro jeho nádherné modrofialové květy, které se objevují na konci léta, v září a vydrží až do první půlky října. Podobně jako květy motýlího k... (více v detailu)
Plzeňský kraj
199
 Kč
Kiwi Solo (Actinidia deliciosa Solo) - 50 - 60 cm
Před 28 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Kiwi Solo - samosprašná, bohatě plodící velkoplodá odrůda, dorůstá až 5 m. Plody jsou o něco menší než plody z obchodů (velikost 5 - 6 cm), s mírně chlupatou slupkou. Dozrávají od poloviny října. Kvetení probíhá v červnu. Mladé rostliny je dobré před většími mrazy chránit. Tato odrůda plodí na dvouletém dřevu, první dva roky je dobré nechat rostlinu růst, potom stříhat dvouleté dřevo na pevné větve a to v únoru. Tříl... (více v detailu)
Plzeňský kraj
324
 Kč
Morušovník černý Full Seasons - 50 - 60 cm
Před 28 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Extrémně plodná keřovitá odrůda morušovníku dorůstající do výšky asi 2,5 metru. Plody podobné ostružinám jsou tmavě fialové a dozrávají na rostlině od července do září. Morušovníky pochází z Asie, jsou to teplomilné stromy, které se u nás ale pěstují už dlouhá staletí a to hlavně v nižších polohách, dnes se jim díky oteplování klimatu začíná dařit i v polohách vyšších. Udávaná mrazuvzdornost je až do - 30°C. Na půdy je strom nenáročný, ideální je však dobře propustná půda,... (více v detailu)
Plzeňský kraj
248
 Kč
Ořechokřídlec klandonský Kew Blue - 40 - 50 cm
Před 122 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Ořechokřídlec klandonský Kew Blue (Caryopteris x clandonensis ) - 40 - 50 cm. Ořechokřídlec Kew Blue je opadavý listnatý keř dorůstající výšky asi 1 metr, který se hodí jako okrasný, včelařský nebo půdopokryvný keř. Pěstuje se pro jeho nádherné modrofialové květy, které se objevují na konci léta, v září a vydrží až do první půlky října. Podobně jako květy motýlího k... (více v detailu)
Plzeňský kraj
199
 Kč
Dub cesmínový (Quercus ilex) - 50 - 80 cm
Před 109 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Stálezelený a mrazuvzdorný druh dubu vyskytující se přirozeně ve Středomoří, kde tvoří součást macchie. Je velmi zajímavý svými listy, které jsou téměř k nerozeznání od cesmíny, odtud jeho název. Je překvapivě velmi odolný, snáší bez problémů teploty pod -20°C, uvádí se dokonce až -27°C. Je možné ho tedy pěstovat vysazený na venkovním stanovišti. Potřebu... (více v detailu)
Plzeňský kraj
330
 Kč
Cedr libanonský (Cedrus libani) - 30 cm
Před 117 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Krásný exotický stálezelený jehličnatý strom, který nejlépe vyniká jako solitéra. Zvláštní je hlavně pro své krátké modrozelené jehlice tvořící svazečky, mohutný vzhled, široké větve a v pozdějším věku horizontálně rozloženou korunu. Úžasné jsou také cedrové šišky, které mají soudečkovitý tvar připomínající vosí hnízda a velikost až 10 cm. Dřevo i jehličí krásně voní, kdysi se z cedrů získával cedrový olej. Strom pochází z horských oblastí severní Afriky a Blízkého východu. Údajně ... (více v detailu)
Plzeňský kraj
220
 Kč
Jalovec Blue Arrow (Juniperus Blue Arrow) 80 cm
Před 117 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Jalovec skalní pochází ze Skalistých hor v USA a Kanadě, jeho kultivar Blue Arrow se vyznačuje velice štíhlým habitem připomínajícím cypřiše ze Středomoří. Větvičky jsou krátké a silně vystoupavé, jehlice jsou modrozelené až stříbřité a silně vonné. Růst je s... (více v detailu)
Plzeňský kraj
360
 Kč
Ibišek syrský (Hibiscus syriacus) - 50 - 90 cm
Před 451 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Nabízím vlastní výpěstky krásného nenáročného mrazuvzdorného keře, který je známý pro své velké květy dodávající zahradám exotičnost. Pěstovat ho můžeme v přenosných nádobách nebo rovnou v zemi na zahradě. Využití mají také při tvorbě živých plotů. Prvním rokem je možné namrzání tenčích koncových větví, proto je dobré rostliny chránit např, chvojím. Půda by měla být mírně kyselá, dobře propustná, záhřevná a s dostatkem živin. Dobré je smíchat obyčejn... (více v detailu)
Plzeňský kraj
184
 Kč
Javor dlanitolistý Katsura - 60 - 100 cm
Před 109 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Opadavý keř nebo menší strom původem z východní Asie, jedna z forem javoru dlanitolistého. Pěstovaný je jako okrasný druh. Dorůstá výšky asi 2 metry a v dospělosti i přibližně stejné šířky. Listy jsou až 12 cm velké, dlanité, rozdělené do pěti špičatých laloků. Tato forma má listy s měnící se barvou - při rašení jsou listy žlutozelené až žlutooranžové, na okrajích do měděné červené barvy, přes léto mají listy barvu zelenou a na podzim sytě žluté s příměsí ora... (více v detailu)
Plzeňský kraj
437
 Kč
Kryptomerie japonská Araucarioides - 40 - 50 cm
Před 115 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Kryptomerie japonská Araucarioides (Cryptomeria japonica araucarioides) - 40 - 50 cm. Velmi zajímavý, netradičně vyhlížející a poměrně vzácný kultivar kryptomerie japonské vzhledově hlavně tvarem větví a jehlic připomínající velice oblíbené araukárie neboli blahočety čilské. Jehlice jsou drobné, dužnaté, měkké (narozdíl od blahočetu) a rostou na dlouhých nevětvených větvích. Ro... (více v detailu)
Plzeňský kraj
399
 Kč
Cedr libanonský (Cedrus libani) - 30 - 40 cm
Před 453 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Krásný exotický stálezelený jehličnatý strom, který nejlépe vyniká jako solitéra. Zvláštní je hlavně pro své krátké modrozelené jehlice tvořící svazečky, mohutný vzhled, široké větve a v pozdějším věku horizontálně rozloženou korunu. Úžasné jsou také cedrové šišky, které mají soudečkovitý tvar připomínající vosí hnízda a velikost až 10 cm. Dřevo i jehličí krásně voní, kdysi se z cedrů získával cedrový olej. Strom pochází z horských oblastí severní Afriky a Blí... (více v detailu)
Plzeňský kraj
250
 Kč
Cedr himálajský (Cedrus deodara) - 60 cm
Před 120 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Velmi atraktivní druh cedru hodící se především pro solitérní výsadby. Jeho koruna má pyramidální tvar, větve jsou široce rozložité a jejich konce zahnuté, stejně tak i vrcholová část stromu. Dorůstá 10-15 metrů. Mrazuv... (více v detailu)
Plzeňský kraj
350
 Kč
Cedr himálajský (Cedrus deodara) - 40 - 50 cm
Před 453 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Velmi atraktivní druh cedru hodící se především pro solitérní výsadby. Jeho koruna má pyramidální tvar, větve jsou široce rozložité a jejich konce zahnuté, stejně tak i vrcholová část stromu. Dorůstá 10-15 metr... (více v detailu)
Plzeňský kraj
255
 Kč
Magnolie velkokvětá Galissoniére - 50 - 60 cm
Před 272 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Magnolie velkokvěté patří mezi nejkrásnější stálezelené stromy, které můžeme v zahradách a parcích vidět. Odrůda Galissoniére dorůstá výšky 3 - 6 metrů a šířky 2 - 3 metry. Listy jsou velké, podlouhlé, tmavě zelené a lesklé, kožovité, na rubu mají silnou vrstvu rezavých chloupků. Květy jsou sametově krémově bílé a opravdu velké, mohou mít až 25 cm v průměru. Na stromku se objevují od června do konce července. Tuto magnolii lze stříhat do libovolných tvarů každým rokem až do konce července, ... (více v detailu)
Plzeňský kraj
475
 Kč
Magnolie velkokvětá Alta - 90 - 100 cm
Před 195 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Magnolie velkokvětá Alta (Magnolia grandiflora Alta) - 90 - 100 cm. Jedna z nejkrásnějších odrůd. Vyznačuje se úzkým sloupovitým vzrůstem s větvemi směřujícími vzhůru. Hodí se tedy i do menších zahrad, protože nezabere tolik místa. Dorůstá 3 - 6 metrů. Listy jsou velké, podlouhlé, tmavě zelené a lesklé, neopadavé, na rubu mají silnou vrstvu rezavých chloupků. Květy jsou sametově bílé a opravdu velké, mohou mít až 25 cm v průměru. Na stromku se objevují od června do začátku září. Stromek ne... (více v detailu)
Plzeňský kraj
1 636
 Kč
Ořechokřídlec klandonský Heavenly Blue - 40 cm
Před 204 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Ořechokřídlec klandonský Heavenly Blue (Caryopteris x clandonensis ) - 40 cm. Odrůda Heavenly Blue je opadavý listnatý keř dorůstající výšky asi 0,5 - 0,7 metru. Pěstuje se jako okrasný, včelařský nebo půdopokryvný keř pro jeho nádherné modrofialové květy, které se objevují na konci léta, v září a vydrží až do první půlky října. Podobně jako květy motýlího keře, láká ... (více v detailu)
Plzeňský kraj
199
 Kč
Motýlí keř, komule Weyerova Sungold - 50 - 60 cm
Před 383 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Komule Weyerova Sungold (Buddleja weyeriana Sungold) - 50 - 60 cm. Jedna z mála žlutě kvetoucích komulí neboli motýlích keřů. Pěstování je celkem jednoduché, stačí vybrat co nejvíce slunné stanoviště, pokud možno v chráněné poloze, protože v zimě může keř namrzat. Půda by měla být dobře propustná, humózní, hlavně v průběhu zimy ne příliš zamokřená. Květenství ... (více v detailu)
Plzeňský kraj
165
 Kč
Jahodový stromek (Psidium cattleianum) - 50 cm
Před 107 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Velmi zajímavý a na pěstování nenáročný dekorativní a jedlý stromek pocházející ze subtropů Jižní Ameriky. Dá se snadno pěstovat v květináči, od května do října může být umístěný venku, po zbytek roku ve světlé místnosti s teplotou od cca +5 do +10°C. Starší rostliny snesou mráz -3°C, mladší je ale zapotřebí před mrazem ochránit. Miluje slunce, listy jsou tuhé, kožovité, na zimu částečně opadavé. Přes léto je nutná pravidelná zálivka, přes zimu jen udržovat substrát vlhký. Květy jsou krémově b... (více v detailu)
Plzeňský kraj
299
 Kč
Cedr himalajský 120 cm
Před 92 dny - Středočeský kraj - SBAZAR
Himalájský cedr je nejpůvabnějším druhem cedru. Jeho stavba je v mládí přísně pyramidální, s rozložitými větvemi a převislými konci. Jehlice jsou středně zelené, neopadavé a vyrůstají ve svazcích ... (více v detailu)
Středočeský kraj
1 990
 Kč
Magnolie velkokvětá Alta - 150 - 160 cm
Před 327 dny - Plzeňský kraj - SBAZAR
Magnolie velkokvětá Alta (Magnolia grandiflora Alta) - 150 - 160 cm. Jedna z nejkrásnějších odrůd. Vyznačuje se úzkým sloupovitým vzrůstem s větvemi směřujícími vzhůru. Hodí se tedy i do menších zahrad, protože nezabere tolik místa. Dorůstá 3 - 6 metrů. Listy jsou velké, podlouhlé, tmavě zelené a lesklé, neopadavé, na rubu mají silnou vrstvu rezavých chloupků. Květy jsou sametově bílé a opravdu velké, mohou mít až 25 cm v průměru. Na stromku se objevují od června do začátku září. Stromek n... (více v detailu)
Plzeňský kraj
1 938
 Kč
Další nabídky najdete zde: Rostliny a zahradní vybavení